Navigatie

Inhoud
Organisatie
Planning
Sprekers
Locatie
Inschrijvingsformulier
Contact

50 jaar AI

23 november 2006

Gelieve deze site regelmatig te raadplegen, aangezien deze onderhevig is aan veranderingen!

Inhoud

50 jaar geleden (tijdens de Dartmouth conferentie in 1956) werd Artificiële Intelligentie als wetenschappelijk onderzoeksgebied geboren. Naar aanleiding van deze 'verjaardag' van het nog jonge onderzoeksgebied, bekijkt dit symposium het AI onderzoek, zowel wat er gebeurd is in het verleden als wat er te wachten staat voor de toekomst.

Verschillende belangrijke Vlaamse bijdragen op het vlak van AI zullen toegelicht worden door de mensen die hierin een belangrijke rol hebben gespeeld. Men wil aan de hand van de verschillende lezingen het geheugen immers opfrissen om zo een totaalbeeld te krijgen van de gevarieerde aspecten die het ruime onderzoeksgebied van AI rijk is.

De belangrijkste Vlaamse AI onderzoekers hebben reeds hun medewerking toegezegd en dit symposium belooft een echt wetenschappelijk feest te worden. Vandaar dat de organiserende instantie gekozen heeft voor een locatie die deze heuglijke gebeurtenis de nodige flair meegeeft.

Als u geïnteresseerd bent in Artificiële Intelligentie mag dit symposium zeker niet ontbreken op uw agenda. Om zich in te schrijven volstaat het om het inschrijvingsformulier verderop in te vullen. Zo bent u zeker dat u op één dag een representatief beeld zal krijgen van 50-jarig bestaan van AI.

Logo van KVABKoninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten Logo van KVAB